Wheat Grass Juice für transfusionsabhängige PatientInnen

z.B. Neue experimentelle Wirkstoffe, Therapieunterstützung (z.B. Vitamine) und Traditionelle Chinesische Medizin (TCM) bei Behandlung von Leukämie.

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Re: Wheat Grass Juice für transfusionsabhängige PatientInnen

Beitrag von Leukoplast » 02.04.2014, 10:20

Nicht in allen Studien hat Weizengras so überzeugend abgeschnitten, muss man sagen. Neuere deutsche Studien belegen die angepriesenen Effekte keineswegs. Das Schweizer Max-Lubner-Institut stellt heraus, dass Weizengras wegen seines hohen Lutein-Gehalts in der Augenheilkunde bedeutend sein könnte (Lutein hilft bei Makula-Degenerationen), aber es ist der Brennessel dabei nicht wesentlich überlegen. Andere gesundheitlich bedeutende Effekte konnten nicht ausgemacht werden.

LG Heiner

unknown

Beitrag von unknown » 20.08.2010, 22:04


Aufgrund der Ergebnisse einer im Mai auf der ASCO präsentierten indischen Studie ermutigen die Wissenschaftler transfusionsabhängige PatientInnen, Wheat Grass Juice zu verwenden.

Der nachstehende Artikel von Biblia Kim erschien am 2.6.2009 in "The MDS Beacon", mit weiteren Quellennachweisen:

<!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.mdsbeacon.com/news/2009/06/0 ... asco-2009/" target="_blank">http://www.mdsbeacon.com/news/2009/06/0 ... o-2009/</a><!-- BBCode auto-link end -->

Vorteile von "Wheat Grass Juice":

- Die Blut-Ferritinspiegel reduzierten sich drastisch.
- Die Transfusionsintervalle verlängerten sich
- Der Performance-Status der PatientInnen erhöhte sich von 60 auf 80 %
- Im Vergleich zu Desferal zeigte sich eine höhere Eisenchelationsqualität von Wheat Grass Juice
- Der rohe Extract zeigte sich als reich in Oxalsäure und Oxybernsteinsäure/Apfelsäure, die möglicherweise Eisen über die Nahrung über den Darm absorbieren.


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"Researchers from India presented a study examining the effects of wheat grass juice as an iron chelator in transfusion-dependent myelodysplastic syndrome (MDS) patients on May 29 at the 2009 American Society of Clinical Oncology (ASCO) meeting.

Patients with MDS or other transfusion-dependent diseases are at risk for toxic iron build-up in cells, and possible organ damage. Iron chelators bind to excess iron for removal from the body.

The study included 20 transfusion-dependent MDS patients between the ages of 42 of 72 years (median 55 years). The participants drank 30 mL of fresh wheat grass juice daily for six months. Blood ferritin levels were, on average, reduced from 2,250 to 950 ng/mL. Ferritin, an iron-storage protein that prevents iron from forming free radicals, corresponds to blood iron levels and ranges from 12 to 300 ng/mL in healthy adult males and 12 to 150 ng/mL in females.

In addition, blood transfusion intervals lengthened and performance status of patients increased from 60 to 80 percent.

This trial followed a study with 200 intermediate thalassemia, or major chronic anemia, patients in which 80 percent who drank wheat grass juice became transfusion-independent.

In a dose-dependent comparison with deferoxamine (Desferal), a standard iron chelator, soluble wheat grass extract, collected from five to seven day old leaves, showed more effective iron chelating ability. In addition, analysis by a separation technique showed the crude extract to be rich in oxalic and malic acid, which possibly function in the dietary absorption of iron from the intestine.

Researchers encourage the use of wheat grass juice for patients requiring repeated blood transfusions.

For more information, please see abstract 7012 at the 2009 ASCO meeting Web site."

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